Zandstorm Creatief Atelier - Logo
Zandstorm Creatief Atelier - Logo

Nieuwssprokkels: Maak je eigen exclusieve glasjuwelen

Wat tot hiertoe enkel voorbehouden was aan de bezitters van een dure glasoven, komt dankzij de HotPot binnen het bereik van iedere hobbyist: het smelten van zijn exclusieve glasjuwelen.

Laten we beginnen met de puntjes direct op de i te zetten: het woord hobbyist is bij nader inziens een zelfs te hoge kwalificatie want iedereen die overweg kan met een microgolfoven is in staat om zijn wildste glasdromen waar te maken.

HotPot juwelen - hangers

Ons enthousiasme voor dit prachtige product kwam na de ontdekking van een videofilmpje waarin het gebruiksgemak gedemonstreerd werd. Na in het verleden zelf noeste pogingen gedaan te hebben met glasfusing op de traditionele manier in een heuse oven, stonden we een beetje sceptisch tegenover de ogenschijnlijke simpelheid van het product. De nieuwschierigheid was echter te sterk, en dus regelden we een demonstratie aan huis waarin het concept met behulp van een aftandse microgolfoven werd uitgelegd.
Ons ongeloof slonk met elke minuut die de oven aftelde; het gefusede resultaat was exact zoals er op de company website getoond werd in verscheidene foto's.

HotPot juwelen - ringen/divers


Yes! We will!
Na deze overtuigende resultaten waarin gebruiksgemak en de onvoorstelbaar lage aankoopprijs de doorslag gaven, kostte het ons weinig tijd om een belangrijke beslissing te nemen voor de toekomst: de HotPot zal in het komende najaar pertinent deel gaan uitmaken van verschillende workshops. Straffer nog; we gaan HotPot verdeler worden zodat jullie hem kunnen kopen om thuis zelf je eigen juwelen te fabriceren.
De die-hards onder jullie zullen we de volgende weken overstelpen met foto's van eigen gemaakte juwelen.


Wat is de Hotpot
De HotPot is een klein potje dat in de microgolfoven geplaatst wordt en waarmee je glasstukjes kunt smelten (het zogeheten “fusen”). Zo kun je op een eenvoudige, veilige en vooral goedkope manier de mooiste halssnoeren, oorbellen en broches maken! Het smelten van glas is nu voor iedereen bereikbaar. Je hoeft niet langer een grote, dure glasoven aan te schaffen en iedereen kan het!

HotPot in werking

De HotPot is een soort van 2delige pot die opgebouwd is uit een soort van fibermateriaal dat de warmte accumuleert in het binnenste van de pot.
Hierdoor kan de temperatuur aan de binnenzijde van de pot zeer snel oplopen tot een goede 900 graden.

HotPot in werking

Door simpelweg glazen plaatjes op elkaar te stapelen in de binnenzijde van de pot, zullen deze op een dikke 10 minuten aan elkaar fusen en krijg je prachtige professionele resultaten. Deze juweeltjes kan je dan bevestigen aan een hanger, ring, oorbellen, of eventueel verwerken in andere materialen zoals Art Clay Silver.


HotBot en HotPot Maxi kit
De HotPot kan zowel apart gekocht worden (de HotPot), als onder de vorm van een
heuse starterskit (de HotPot Maxi kit).

In deze HotPot Maxi kit zitten oa.:
- HotPot (binnendiameter 110 mm)
- Glasplaten 200x180 COE90 (1x clear glass, 1x transparant black)
- 100gr Premium Dichroic COE 90 glas (glas voorzien van een toplaag van edelmetalen voor
kleurrijke schitteringen)
- 2x professionele glassnijder
- Thin Fire papier, 75x75mm, 10 stuks
- Keramisch papier, 75x75mm, 10 stuks
- Keramische ovenpootjes
- Blauwe glasbreektang
- 10 grote bails
- 10 kleine bails
- 5 ringen
- Professionale sneldrogende glaslijm (5min)
- Bullseye glass tac


Deze kit is ideaal om van start te gaan omdat hier alles inzit wat je nodig hebt. Extra glas of toebehoren kunnen achteraf altijd zonder probleem bijgekocht worden.


Aan de slag!
Ervaring met glas is niet nodig. Dankzij de uitgebreide gebruiksaanwijzing, de tipsheets en projectsheets kan iedereen meteen aan de slag:
Gebruiksaanwijzing HotPot
Troubleshooting HotPot
Glas snijden
Project: nuggets maken
Project: hanger maken

In onze video rubriek kan je tevens 3 YouTube video's vinden over het gebruik van de HotPot. (Klik op de afbeelding om de video te starten)
Eye-Candy
De mogelijkheden zijn werkelijk ongelimiteerd en onderstaande foto's van Roxana Stoffers (atelier Gekleurd Glas, Groningen) zullen je zeker doen watertanden.
HotPot juwelen - (c) Roxana Stoffers


De HotPot kopen
Bestellen via:
Via onze webshop: http://www.zandstormshop.com
Versturing per post of af te halen na afspraak in ons atelier


Ondersteuning
We zijn momenteel hard aan het werken om een speciale kennisbank rubriek over de HotPot op onze site online te zetten. De eerste onderwerpen die in de steigers staan gaan over het glassnijden en over beginnersfouten met de HotPot. Hierin zullen we verschillende mislukte stukken laten zien en de fouten bespreken. Online terug te vinden in de linker navigatieblak. Blijf dus regelmatig onze site checken!